måndag 3 maj 2010

RE: Attractiveness Scale

meister skriver i ett inlägg om en skala för utseende som han hittat på Internet. Skalan är egentligen en slags beskrivning av ett datingens kastsystem - en regel om vem som får, och inte får, visa sin attraktion för en annan ("Rules of Attraction", if that's what you're into). Skalan bygger på skönhet, där de vackraste (10 poängarna, däribland meister själv) ska satsa på en partner som ligger lika högt upp på skalan. Samma sak gäller för "Average Joes", alltså 5 poängarna som befinner sig i mitten av skalan, de ska hålla sig till dem som ligger inom samma skönhetsklass. Som i ett skråsamhälle, typ.

Hur är skalan egentligen uppbyggd? Är 10:an tio gånger så snygg som 1:an? Eller är det som med decibel att en ökning med tre dB innebär en fördubbling så att 10:an är lite mer än 8 gånger så snygg som 1:an? Eller är det som med Richterskalan där 10 poängaren är 30 miljarder gånger snyggare än 1 poängaren?

Poängen med poängen är väl att man inte ska satsa på någon som spelar i en annan division för att slippa bli besviken. Jag tycker dock att det är vanskligt att bedöma någon som "ful" då det är stor risk att man kastar sten i glashus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar