fredag 16 april 2010

I, robot

Det har säkert inte undgått någon att det håller på att utvecklas så kallade "sexrobotar". Robotar som både kan och vill ha sexytime med män. Det ska också finnas manliga robotar under utveckling (Terminator?) som ska mätta den kvinnliga marknaden.

Det är lite konstigt att det läggs en sådan tyngd över att roboten VILL ha sex. Den har väl egentligen inte så mycket till val? I alla fall inte enligt Asimovs tre robotlagar (som för den delen också förbjuder roboten att vara sadomasochist). Oroar människorna som kommer att köpa roboten sig för att den ska protestera (typ skylla på huvudvärk) eller att det ska kännas som att de utnyttjar roboten sexuellt (vilket de ju egentligen gör)? Måste de därför ha det klarlagt på papper att roboten VILL ha sex och om den inte vill det så är det fel på robotens programmering, inte personen som köpte den?

Det påstås att roboten tagit flera år att utveckla och att en stor del av tiden lagts på att göra roboten sexig. Varför ser den i så fall ut som en medelålders man som nyss genomfört ett könsbyte? Det ger lite "hey babe, take a walk on the wild side" vibbar. Sexig som en diskmaskin, typ.

Sen får man fråga sig om det verkligen är attraktivt med en robot som har en nymfs personlighet. Vill man inte ha lite förspel också? Roboten Asimo kan både dansa OCH hämta kaffe, vilket gör den till rena romantikern jämfört med Roxxxy (som sexroboten heter). Men å andra sidan så kanske Asimo mer räknas som en man (trots att robotar egentligen är könlösa)?



Romantiker


Lätt på foten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar