tisdag 8 september 2009

Peggan!




Plötsligt händer det!

Alldeles nyss, när jag var på väg hem från universitetet, så såg jag Peggan. Peggan!

Problemet nu är hur jag ska få tillbaka Peggan. Är det någon läsare som vet hur man bör gå tillväga?

12 kommentarer:

  1. Är du stensäker på att det är din peggan? Klipp låset, om sådant finns, och ta en lycklig färd hemåt! Försök göra det lite diskret dock, så att inte folk misstänker nåt. Det lär ju va lite brådis, då du inte vet om cykeln är på samma ställe imorrn. Å andra sidan så kanske det kan va bra att anmäla det till polisen, men hur stor prioritet kan det få? Det är väl dessutom svårt att bevisa att det är din, tror jag. Näe, ta lagen i egna händer, säger jag.

    SvaraRadera
  2. lätt vi tar opeln och sedan bränner vi iväg med den. det måste ju vara din, din cykelpump sitter ju kvar. eller vänta tills den fan som stulit den kommer och ge den fan stryk.

    SvaraRadera
  3. men va fan albin, du har ju nyckeln till det andra låset ;P bara att låsa den HAHA men nu ser du varför den försvann och inte min, din var ju inte låst.. ILLA!

    SvaraRadera
  4. Ny idé! Ring polisen och fråga vad man bör göra om man fått sin cykel stulen, och sedan funnit den. Du behöver ju inte berätta att det är just du som fått cykeln stulen till en början, utan fråga bara allmänt. Men om dom frågar så är det ju bäst att säga sanningen. Har dom inget vettigt svar, så hänvisar jag till Tobias första inlägg. :-)

    SvaraRadera
  5. Mamma säger att morfar stöldmärkt den, dock vet vi ju inte om hon talar sanning.

    SvaraRadera
  6. Har också en idé. Jag tror på tuffa tag. Jag lånar min morbror Sverkers vita transitbuss och sätter på sådan härn snabbtoning på rutorna. Kör ner till stan och Jula för att handla sådana svarta skoterluvor, overaller från Bluewear (svarta) samt silvertejp av billigaste kvallisort.
    forts följer... .. .

    SvaraRadera
  7. Jag plockar upp Albin som trär över sig en s.k. över-allt och som vid åsynen av sverkers vita buss påpekar att all den rost som finns inte bådar gott. Hursom helst. Genom att köra en snabb vända och handla punschrullar på Ullas kondis (beläget på Västerslätt) har vi alibit klart. Sedan gäller det att så fort som möjligt köra till gatan i vars dike Peggan befinner sig i (beräknat 22 minuter, 21 om alla växlarna går i felfritt). Jag kör och Albin ligger där bak, fortfarande iförda overaller men nu tar vi på oss luvorna också.

    SvaraRadera
  8. Det börjar bli spännande, för färden från Ullas till gatan i vars dike Peggan ligger i som kommer att ta 22 minuter kommer orsaka indikering av låg bränsle nivå i tanken och Albin tar med största sanorlikhet på sig luvan bakochfram. Väl på rätt gata Kör vi fram och bromsar så hårt det går. Kanske det blir ett spår efter oss. Men däckena är så snednötta pga illa framvagnsinställning att tjuven/polisen inte kommer ha mkt att gå efter. Vi stannar. Albin slänger sig ur skåpet och försöker desperat att baxa in Peggan där bak. JAg hjälper honom ifall det krisar med ngt däck eller så. Fort som tysan använder han silvertejpen av billigaste kvallisort för att binda fast henne. Det må låta grymt, men det är för deras bästa säkerhet. Flykten kommer bli tuff... .. .
    Vad tror ni ?

    SvaraRadera
  9. Mkt underhållande blogg för den delen.

    SvaraRadera
  10. Jag vet med säkerhet att jag låste låset, men Coops 49-kronors lås kanske inte klickade igen riktigt i den kyla som var. Sen är det väl inte omöjligt att en liknande nyckel skulle ha passat? 49 kr som sagt...

    SvaraRadera
  11. Haha, vilket bra förslag av WS! Allt planerat in i minsta detalj dessutom med alibi och allt.

    Min största förhoppning ligger alltså i att Sverker har hjärta nog att låna ut Transiten till våra skumraskaffärer ;D

    SvaraRadera
  12. ...men vi kanske borde ta skoterklubbens klubbvästar istället för overall? Märket för ju med sig respekt av Bandidos-nivå!

    SvaraRadera